Op 21 januari 1978 gaat De Feeks officieel van start in het nieuwe vrouwencafé op Anthoniusplaats. De boekhandel was al eerder begonnen.
Op 21 januari 1978 gaat De Feeks officieel van start in het nieuwe vrouwencafé op Anthoniusplaats. De boekhandel was al eerder begonnen.
De geschiedenis van De Vrouwenschool begint in 1979. Het was er vochtig en in de winter bijzonder koud. Maar het gebouw bood al snel onderdak aan veel vrouweninitiatieven.
Kollektief Kafé Bijstand bestaat sinds 1983 en was eerst een eetcafé. De winst werd gebruikt om verschilende aksiegroepen te ondersteunen. Café Bijstand stond bekend als anarchistisch maar principieel.
In 1984 werd dit pand gekraakt en diende als uitvalsbasis van een bonte groep radicale aksiegroepen. Na 20 jaar volgde legalisering en verbouwing tot woonwerkpand De Grote Broek.
Vrouwenboekhandel De Feeks besluit in 1984 te vertrekken uit Ridderstraat 11 en verhuist in mei naar een pand aan Van Welderenstraat 34 Nijmegen.
Villa Lila wordt op 25 mei 1985 officieel geopend door Evelien Eshuis, toen het enige openlijk lesbische Kamerlid [CPN]. COC Nijmegen, Pinkeltje en Lesbisch Archief Nijmegen vinden er onderdak.
In 1987 wordt in Nijmegen de nota 'Meer Dan Tolerantie' aangenomen. En voor het eerst in Nederland een Klankbordgroep homo -/ lesbisch beleid ingesteld.
Mariet Verberkt stond eind jaren 80 aan het hoofd van Stedelijk Steunpunt Educatief Vrouwenwerk Nijmegen. Mariet was als ambtenaar openlijk lesbisch. In die tijd niet vanzelfsprekend.